Preot francez, rapit in Camerun

Un preot catolic francez a fost răpit in cursul noptii trecute, în partea de nord a Camerunului, în apropiere de granița cu Nigeria, conform unei declaratii a Ministerul Francez de Externe.

Georges Vandenbeusch a fost răpit în apropierea orașului Koza, la aproximativ 30 km de Nigeria, conform declaratiei, care mai adauga: “Lucram cu autoritățile din Camerun, pentru a permite eliberarea acestuia”.

Ministerul a declarat zona in cauza, in care membrii a șapte familii franceze au fost răpiți de militanții islamiști în februarie, tinuti ostatici timp de două luni, ca zonă periculoasă.

Desi fusese sfatuit sa plece, “Părintele Georges a preferat sa rămână în parohia sa si sa își desfășoare activitatea”, se mai arata in declarație.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.