Grecia i-a cerut Turciei sa-si retraga fortele de ocupatie din Cipru

Grecia i-a cerut Turciei să respecte legile internaționale și să-și retragă forțele de ocupație din Cipru.

Intr-o declaratie lansata ieri, care marchează 30 de ani de la instaurarea regimului separatist în partea ocupată a țării, Ministerul Grec de Externe i-a cerut Ankarei să își revizuiască politica din Cipru și să acționeze în conformitate cu rezoluțiile Consiliului de Securitate ONU referitoare la insula divizata.

“Comunitatea internațională, cu excepția Turciei, respectă suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Cipru și confirmă cu fiecare ocazie că proclamarea statului secesionist este invalida”, sustine declarația, citata de agentia Ansa.

Ministerul mai afirma că Atena va continua eforturile pentru un acord de pace reciproc-acceptat. “Grecia nu va accepta niciodata invazia si ocupatia turca”, incheie declarația.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.