Partidul Golden Dawn, acuzat ca a furat numele de la o organizatie oculta de magicieni

Potrivit unui ziar belgian, Partidul neo-nazist Golden Dawn, din Grecia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), ar fi furat numele unei organizații britanice. Organizația secretă, care include magicieni si ocultisti, a atacat partidul de extrema-dreapta grec, susținând că i-a furat numele. Titlul articolului este “Magia contra Golden Dawn”, și a fost publicat în ziarul belgian “La Libre Belgique”.

Articolul sustine ca: “Ordinul Hermetic al Golden Dawn sau mai frecvent, Ordinul Golden Dawn, a fost creat în anul 1888, si apoi a fost împărțit între organizații mai mici”. Ziarul mai remarca, de asemenea, faptul că ceremoniile lor au inspirat autori cunoscuți, precum B. Stocker (Dracula) și William Butler Yeats.

Asemenea oricarei alte organizații secrete, Ordinul nu si-a înregistrat, insa, niciodata numele său. Deci, acum, el nu are practic puterea legală de a determina Partidul grecesc Golden Dawn sa-si schimbe numele.

Articolul a mai remarcat, de asemenea, că, “în măsura în care ‘The Magic’ nu poate forța partidului grec să își schimbe numele, magicienii se vor intoarce asupra Internetului”, unde, așa cum se menționa în articol, imaginile cu salutul nazist sa fie inlocuite de imaginile cu ceremoniile cabalistice, pe ‘Google Images’, “prin scrisori deschise in care sa pretinda exclusivitatea numelui”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.