Moscova ramane perplexa in fata cererii scandaloase a senatorilor americani

Moscova a numit scandaloasa cererea senatorilor americani, conform carora Comitetul Internațional Olimpic (CIO) ar trebui sa revizuiasca avizul cu privire la legislația rusă care interzice propaganda homosexualității în rândul minorilor.

“Am citit cu atentie scrisoarea trimisă, de către unsprezece senatori americani, președintelui Comitetului Internațional Olimpic, și cererea lor de revizuire a opiniei oficiale a CIO vizavi de legislația rusă care interzice propaganda homosexualității în rândul minorilor. Suntem extrem de uimiți de acest pas”, a declarat reprezentantul Ministerului Rus de Externe pentru Drepturile Omului, Democrație și Stat de Drept, Konstantin Dolgov.

“Explicații legate de aceasta lege ruseasca au fost oferite, în mod repetat, Congresului American, printre altele. Se pare că explicațiile nu au fost, insa, luate in seama”, a spus Dolgov.

“Legea nu are ca scop discriminarea minorităților sexuale, ci are drept unic obiectiv protejarea copiilor de informații necorespunzătoare, dăunătoare pentru persoanele de vârsta lor”, a subliniat el.

“Aceasta nu încalcă angajamentele internaționale ale Rusiei, în domeniul drepturilor omului. Singurul lucru pe care aceasta lege il interzice, este promovarea agresiva a modelelor non-tradiționale de comportament sexual, in randul minorilor. În plus, încălcările legii sunt considerate mai mult administrative, decât infracțiuni penale”, a spus Dolgov.

“Rusia le ureaza bun venit tuturor sportivilor si invitatilor sai, indiferent de orientarea lor sexuală”, a remarcat diplomatul, citat de Interfax. ”În același timp, ne așteptăm ca oaspeții noștri străini să respecte principiul olimpic fundamental, al respectului fata de legile țării gazdă”, a incheiat Dolgov, facand referire la Jocurile Olimpice de Iarna, organizate in Soci, Rusia, pe tema carora, in ultimul timp, societatea internationala face presiuni asupra Rusiei, amenintand cu boicotarea lor, vizand in mod special legea ruseasca nou adoptata, impotriva propagandei homsexualitatii in randul copiilor si tinerilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.