Presedintele Republicii Belarus l-a felicitat pe Patriarhul Kirill

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, i-a trimis o scrisoare de felicitare, de ziua de nastere (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, conform agentiei BelTA, care citeaza serviciul de presă al Președinției.

“Cei peste 1000 de ani de istorie comuna Rusia-Belarus, au fost inseparabil legati de Creștinism. Prin promovarea idealurilor de bunătate, umanitate, credință, speranță și iubire în societate, Biserica Ortodoxă Rasariteana a devenit o sursă de valori umaniste, far de patriotism și de răspundere civilă.

Apreciem eforturile Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, in promovarea pacii și intelegerii în societate, in dezvoltarea culturii, rezolvarea problemelor umanitare moderne”, a remarcat șeful statului.

Președintele Republicii Belarus i-a mai urat Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, sănătate, pace și putere spirituală în nobila sa slujire.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.