Ucraina: Decret prezidential legat de aniversarea de 400 de ani a Manastirii Mharsky

Un decret al Președintelui Ucrainei “referitor la măsurile luate cu ocazia sărbătoririi aniversarii a 400 de ani a Manastirii Mharsky”, a fost semnat pentru a sprijini inițiativa șefului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul de Kiev și al Intregii Ucraine, Vladimir, conform unui raport al serviciului de presă al Președintelui.

În conformitate cu decretul, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, împreună cu RSA Poltava, trebuie să elaboreze punerea în aplicare a măsurilor referitoare la conservarea, repararea, restaurarea și reabilitarea clădirilor și obiectelor situate pe teritoriul Mănăstirii Mharsky, în perioada 2014-2019.

La rândul lor, Ministerul Culturii din Ucraina și RSA Poltava trebuie să organizeze și să desfășoare activitati solemne, cu ocazia celor 400 de ani ai Mănăstirii Mharsky. Comitetul de Stat pentru televiziune și radio trebuie să asigure o acoperire mass-media a acestor masuri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.