Prezenta tinerilor a depasit asteptarile. Biserica trebuie sa se foloseasca de noile tehnici de comunicare

Peste 300 de tineri pelerini s-au deplasat in Bribie Island (Queensland, Australia), pentru a participa la cea de-A X-a Conferința Națională de Tineret, a Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Au trecut șapte ani de la ultima Conferinta Nationala pentru Tineret care a avut loc, dar Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a Australiei incearca sa-i reapropie pe tineri. În jur de 329 de delegați s-au deplasat până in nord, in Parohia Adormirea Maicii Domnului, din Brisbane. Arhiepiscopia spune că asteptarile i-au fost cu mult depasite.

“Ne asteptam sa vina 250 și au depasit 300, deci reactia a fost una buna”, a declarat organizatorul evenimentului, Zoe Stephanos, pentru Neos Kosmos. Conferința s-a incheiat pe 1 octombrie, avand un program plin de prelegeri, rugăciuni și evenimente sociale. IPS Arhiepiscop Stylianos a deschis conferința și a binecuvântat delegația.

Pr. Nicolae Brown, un preot tanar la randul lui, parohul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, a observat ca multi enoriasi tineri părăsesc Biserica, din cauza lipsei acesteia de previziune și a incapacitatii de schimbare. “Am constatat că trebuie să facem totul să ii aducem înapoi în Biserică, si vreau să spun că este încă o problemă în curs de desfășurare, care se intalneste peste tot, in toate comunitățile ortodoxe grecești, în întreaga lume, chiar și în Grecia”, a declarat acesta pentru Neos Kosmos. “Cred că, prin noua generație de preoți, ne indreptam spre asta, fiind ceva care le lipsea generațiilor anterioare”. In timpul conferinței, tinerii membri au avut sansa să își exprime preocupările direct in fata episcopilor. Dar, doar cu schimbarea modului de predicare al episcopilor, rezultatele nu ar putea fi atat de mari pe cat sunt asteptarile. Biserica trebuie sa ia inițiativa abordarii unor noi metode in angajarea membrilor săi mai tineri. “Datorită faptului ca Biserica se foloseste de lucruri noi cum ar fi mass-media, Internetul, site-urile – chiar si Facebook-ul – preoții parohi ajung mai usor la tineret și la comunitatea lor, abordând preocupările acestora și informându-i despre ceea ce are Biserica de oferit”, a incheiat Pr. Nicolae.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.