A venit randul Georgiei: Isterie religioasa impotriva cardurilor de identitate

În Tbilisi, a avut loc un protest de amploare, impotriva… cardurilor de identitate, in apropierea Casei de Justiție. Protestul a fost organizat de către “Consiliul Ortodox”, al carui lideri sustin ca noile carti de identitate, sub forma de card, “conțin numărul fiarei și semnul lui Antihrist”.

Ministerul Justiției, Tea Tsulukiani, s-a adresat oficial Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Georgiene, cerandu-i sa “analizeze prezenta semnului fiarei pe noile carti de identitate”.

După o discuție lungă si grea, Sinodul a concluzionat că noile acte de identitate “nu conțin semnul lui Antihrist sau numărul fiarei”, dar a recomandat autorităților “sa le permita cetățenilor ale căror sentimente religioase nu admit astfel de carduri sa se foloseasca de vechile acte ne-electronice”.

Propunerea Sinodului a facut, insa, sa apara o nouă problemă, ducand la noi proteste. Pentru a fi valabile atat cardurile de identitate vechi cat si cele noi, ar trebui să fie adoptat un act parlamentar special, iar acum această sarcină este una destul de dificila: disputele pe marginea cărților de identitate pot duce la un conflict în cadrul coaliției de guvernământ (republicani și liber-democrați) atunci cand vine vorba de “isteria religioasă”.

Numai ca problema trebuie pana la urma rezolvată, intrucat se pare că participanții la protestele din apropierea Casei Justiție sunt gata sa faca totul pentru ca autoritățile sa tina cont de dorinta lor. Mulți dintre ei au afisat bannere cu: “Mai bine moarte, decat carte de identitate”, “Sa aparam Ortodoxia”, “Nu stricati Georgia!” etc. Potrivit acestora, cărțile de identitate sunt un prim pas spre “întronizarea lui Antihrist în lume, sub masca unității internaționale”.

După aprilie 2012, când Vestnik Kavkaza scria despre acest fenomen pentru prima dată, 70.000 de semnături împotriva cartilor electronice de identitate s-au strans in Tbilisi. Astăzi, procesul de colectare a semnăturilor continuă si în alte regiuni. Probabil, numărul semnăturilor va ajunge, în curând, la 250.000, iar inițiatorii procesului vor avea dreptul sa solicite un referendum national.

Curând, protestele din apropierea Casei Justiție vor fi permanente: activiștii Consiliului Ortodox vor construi o tabără acolo și vor începe protestele zilnice, intr-un moment in care Ministerul Justiției a ajuns sa se vada nevoit sa publice un film in care sa-i informeze pe oameni despre noile acte de identitate. “Cardurile electronice conțin doar numele, prenumele, adresa, iar o combinație de trei cifre 6 pe un singur rând este absolut imposibila”, sustine materialul video. Nu vor exista cărți de identitate cu 666, intrucat după 665 va veni 667.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.