Estonia devine membru al Consiliul Conferintelor Episcopale Europene

Adunarea plenara a Consiliul Conferințelor Episcopale Europene (CCEE) catolice a acceptat cererea prezentată de Episcopul Philippe Jourdan, Administrator Apostolic al Estoniei, ca Estonia sa fie acceptata ca membru al Consiliului.

Cu noul statut al Estoniei, CCEE include acum 33 de președinți ai Conferințelor Episcopale romano-catolice din Europa, precum si pe Arhiepiscopul de Luxemburg, Arhiepiscopul Principatului Monaco, Arhiepiscopul Maronit al Ciprului, Episcopul de Chișinău (Republica Moldova), episcopul eparhial de Mucacevo și Administrator Apostolic al Estoniei. Președintele Conferinței Episcopale din Kazahstan și Patriarhul latin de Ierusalim iau parte la activitățile CCEE, în calitate de invitați permanenți.

“Sunt deosebit de incantat de faptul ca Biserica din Estonia, reprezentata de Administratorul Apostolic, adera la marea familie a Consiliului Conferințelor Episcopale Europene. În acest fel, mica – deși plina de viață – Biserica Estoniană va fi capabila să își aducă contribuția unică a activităților sale la acest Consiliu, care a fost înființat pentru a promova munca Episcopilor și caracterul sinodal al Bisericii din Europa”, a comentat Episcopul Jourdan, imediat după acordarea noului statut.

Adunarea plenara a Consiliul Conferințelor Episcopale Europene (CCEE) se desfasoara la Bratislava, capitala Slovaciei, in perioada 3-6 octombrie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.