Casatoria intre persoane de acelasi sex. Primarii se opun oficierii: drepturile la propria constiinta, violate

Astazi, in Franta, Consiliul Constituțional ar trebui examineze o “prioritate a constituționalitatii”, legata de aplicarea legii in cazul “căsătoriei pentru toți”, care nu prevede obiecția de conștiință pentru primari (asa dupa cum, in cadrul preotilor Bisericii, ea functioneaza).

Precizam ca, un colectiv al primarilor, dedicat copiilor, intenționează să dovedească faptul că “sunt obligati, impotriva conștiinței lor, sa faca înregistrarea unei casatorii gay”. Acestia sustin ca drepturile lor la propria constiinta le sunt violate.

Pe baza observațiilor lor, aceasta obligatie intra in contradicție cu articolul 10 al Declarației din 1789, care prevede că “nicio persoană nu va fi sanctionata pentru opiniile sale” și, cu Constituția din 1946, in care paragraful 5 prevede: “Nimeni nu poate fi facut sa sufere în afacerea sau munca sa, din cauza originilor sale, opiniilor sau convingerilor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.