Copil salvat de la un ritual religios, prin care urma sa fie sacrificat ca ofranda adusa zeilor

În Liberia, un ofițer de poliție rus a salvat un copil de la ritualul de oferire zeilor, conform unui raport de ultima ora al Itar-Tass, care citeaza o sursă din cadrul Ministerului Rus de Externe.

Polițiștii ruși au luat parte la o operațiune internațională, de menținere a păcii în această țară din Africa de Vest, pentru mai mult de un deceniu. Contingentul rus, în prezent, numara 12 ofițeri.

Colonelul Serghei Safronov, numit consilier al Poliției Naționale Liberiene, de către șeful Misiunii de Poliție a ONU în această țară, a primit o serie de informații că trupul unui copil de șapte ani ar urma sa fie vândut pentru o viitoare ofranda adusa zeilor.

Safronov a împiedicat uciderea copilului, printr-o operațiune în care a fost asistat de către autoritățile locale, conform sursei. Operațiunea a fost coordonată de Serviciul de Protecție a Drepturilor Femeilor și Copiilor, dupa cum aminteste radioul Vocea Rusiei, care citeaza aceeasi sursa.

O femeie, care a pretins ca este cumpărătorul, a fost pusa sa se intalneasca cu omul care vindea băiatul. El a fost de acord să-l vândă, pentru 150 de dolari, știind că băiatul va fi sacrificat. Bărbatul a fost arestat pe loc.

Băiatul s-a dovedit a fi un orfan. După ce părinții săi au murit, el a fost plasat în grija rudei sale mai indepartate, care a si decis, in prezent, să-l vândă. Ofrandele ritualice ale copiilor sunt destul de răspândite în Liberia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.