Patriarhul Serbiei: Daca nu ramanem uniti, atunci ii facem o favoare inamicului

Biroul guvernului sârb pentru Kosovo-Metohija (KiM) si-a deschis standul său la Târgul International de Carte din Belgrad, duminica seara, la eveniment participand si Patriarhul sarb al Bisericii Ortodoxe (SPC), Irineu. La ceremonia de deschidere au mai participat si alti episcopi, alaturi de Primul Ministru sarb, Ivica Dacic, si de alti oficiali.

Dacic a declarat că poporul sârb nu poate supraviețui în aceasta regiune, dacă Serbia nu este puternica. El a mai declarat că Belgradul face apel la sârbii kosovari să participe la alegerile locale din provincie si sa ia puterea în propriile mâini, conform agentiei Tanjug.

Primul-Ministru a conchis: “poarta îngustă duce la mântuire”.

Patriarhul Irineu a declarat, la randul sau, că i se pare că lumea începe să își schimbe părerea despre Serbia și Kim, adaugand că ar trebui să se profite de orice ocazie pentru ca Serbia și lumea sa ii ajute pe cei care au fost expulzați din casele lor, să revina in ele.

“Dacă permitem diviziuni intre noi, atunci ii facem o favoare inamicului”, a spus Patriarhul Irineu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.