Manastiri si Monahism: Traditii si Modernitate

In aceste zile, a avut loc Conferinta Internationala “Mănăstiri și Monahism: Traditii si Modernitate”, la Academia Teologică din Moscova.

La forumul organizat de Departamentul Sinodal al Manastirilor si Monahismului, au luat parte arhipastori, stareți și starete, monahi și teologi din Rusia, Grecia, Cipru, Polonia și Serbia.

Printre membrii care au prezidat intalnirea, s-au aflat Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe, Mitropolitul Athanasios Limassol (Biserica Ortodoxă a Ciprului), Arhiepiscopul Feognost din Sergiev Posad, presedinte al Departamentului Sinodal pentru Manastiri si Monahism, Episcopul Feofilakt de Dmitrov, vicar al Patriarhiei Moscovei, Episcopul Veniamin de Borisov, vicar al Episcopiei de Minsk, episcopul Varnava de Pavlodar și Ekibastuz, Episcopul Zinovy ​​de Elista și Kalmykia, Episcopul Sava de Voskresensk, vicar al Patriarhiei Moscovei, Episcopul Nikon de Shuya și Teykovo și Episcopul Savvatie de Tara și Tyukalinsk.

Arhiepiscopul Feognost le-a transmis participanților binecuvântarea Sanctitatii Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii și le-a cerut să poarte discuții sincere despre problemele de actualitate, în scopul “elaborarii unor principii comune, pentru depășirea dificultăților cu care se confrunta acum, in viata lor, manastirile si monahii.

“Unul dintre cele mai importante subiecte ale conferinței, conform Arhiepiscopului Feognost, a fost o discuție legata de proiectul Statutului Manastirilor si Monahismului – document la care se lucreaza de trei ani de zile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.