Laos: Ori renunti la Crestinism, ori parasesti zona!

Potrivit unui raport al Agentiei Fides, creștinii care trăiesc într-un district local din Laos, sunt nevoiti să renunțe la credința lor sau sa fie expulzati din zona. Măsura a fost adoptată pe fondul temerilor in crestere, a autorităților civile din districtul Ad-Saphangthong, fata de creșterea convertirilor la Crestinism în mai multe localitati.

Autoritățile civile au anunțat măsura pe 21 septembrie, la reuniunea la care au participat “oameni de toate religiile”, din Huay. Creștinii au respins decizia, spunând că libertatea religioasă este garantată de Constituția Laos. Ei au exprimat, de asemenea, hotărârea de a astepta expulzarea, mai degrabă decât sa renunțe la propria credința.

“Aparatorii drepturilor omului si libertatilor religioase din Laos (HRWLRF), o organizație non-guvernamentala locala, au denunțat decizia, spunând că libertatea religiei este deseori ignorata de către funcționarii publici.

HRWLRF a cerut guvernului laoitian să pună în aplicare Pactul internațional cu privire la drepturile civile și politice. Articolul 16 al Pactului, care a fost ratificat în Laos în 2009, asigură dreptul “adoptarii liber-alese a unei credințe, precum și dreptul de a manifesta public religia”. De asemenea, condamnă “orice formă de constrângere a libertății personale, inclusiv libertatea de credință”.

Organizația non-guvernamentală a cerut o mai mare respectare a drepturilor oamenilor din Laos și incetarea abuzurilor autorităților civile locale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.