publicat în: Arhivă

35 de ani de la canonizarea Sfintei Xenia (Video, 1978 – slujba de canonizare)

Cea de-a 35-a aniversare de la canonizarea Sfintei Xenia, a fost celebrată zilele trecute, la Catedrala sinodală a Maicii Domnului “A semnului”, din New York.

Ziua de 24 septembrie 2013 a marcat 35 de ani de la canonizarea Sfintei Xenia din Sankt Petersburg, de către Biserica Ortodoxă Rusă din afara Rusiei.

Clericii din Catedrala sinodală a Maicii Domnului “A Semnului” au celebrat Sfânta Liturghie, raspunsurile la strana fiind date de Corul Catedralei, sub conducerea lui Petru Fekula.

Canonizarea, efectuata în anul 1978, a urmarit intarirea duhovniceasca a celor care Il slujesc pe Dumnezeu în diaspora rusă, precum și în tara, toti așteptand cu emoție renașterea Bisericii Ruse, care a adus o abundență de Noi Mucenici și Mărturisitori din secolul al XX-lea.

In acest articol puteti urmari un video ocazionat de canonizarea Sfintei Xenia, slujba fiind condusă de Mitropolitul Filaret (Voznesensky), împreună cu membrii Sinodului Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei și cu o multime de clerici și închinători.