Cea mai mare statuie a lui Iisus, din India, va fi binecuvantata

Cardinalul George Alencherry, care este lider al Bisericii Catolice Siro-Malabare, va binecuvânta cea mai mare statuie a lui Iisus, din India, in Sagar, în Madhya Pradesh, in ziua de 30 septembrie.

Conform acestuia, statuia reprezinta o mărturie a Milostivirii Divine, ridicata la inițiativa episcopului Anthony Chirayath, vindecat miraculos.

Ceremonia va fi oficiata de mai mult de 20 de episcopi, urmand sa fie prezenti mai mulți pelerini din Statele Unite, Canada, Franța, Germania și Italia, alaturi de mii de indieni, creștini și necreștini.

Inalta de 13 metri, statuia Milostivirii Divine a lui Iisus este un monument care “le vesteste tuturor celor care Il caută pe Domnul, ca Acesta este întotdeauna plin de îndurare”.

Statuia se află la 15 km vest de orașul Sagar, în satul Khajooria Guru. Ea cântărește 1,5 tone și este amplasata la înălțimea de 13,5 metri, pe o structura de beton care o protejeaza de furtuni și cutremure. Statuia lui Iisus are o lățime de 5,1 m. Razele din inima lui Iisus măsoara 6.4 metri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.