Parada gay: Prostii se mandresc cu ceea ce oamenii inteligenti se rusineaza

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC), Irineu, a declarat ca SPC se opune paradei mândriei gay și a adăugat că Biserica și guvernul trebuie să facă ceva pentru a crește rata natalității și a ajuta la reînnoirea spirituală și morală a poporului sârb.

În interviul său pentru saptamanalul Nedeljnik, Patriarhul a condamnat parada și încercarea populației LGBT să apară în public, în Belgrad.

“Prostii se mândresc cu ceea ce oamenii inteligenti se rusineaza”, a declarat Irinej, refuzând să spună dacă autoritățile au consultat SPC cu privire la parada și dacă se așteaptă violențe în Belgrad in timpul paradei.

“Nimic nu este mai amenintat, in vremurile noastre tragice, decat căsătoria și familia. Atât căsătoria, cat și familia, sunt compromise într-o manieră planificată, mai ales prin paradele gay”, a declarat acesta.

Aceasta plaga, este ultimul lucru necesar pentru ca poporul sârb să dispară de pe fața Pământului, a declarat Patriarhul.

Familia este celula de bază a societății și a oamenilor, iar o familie sanatoasa este fundamentul unei societăți sănătoase, oameni sanatosi, educație sănătoasă și cultură sănătoasă, a spus el, adăugând că este timpul pentru ca Biserica Ortodoxa Sarba și Guvernul să facă ceva pentru a îmbunătăți rata natalității și să aducă o reînnoire spirituală și morală poporului sârb.

Pride Parade este programată pentru 28 septembrie, dar poliția nu a decis, încă, dacă nivelul de securitate pentru participanti va permite acest lucru.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.