Episcopul Atallah Hanna se opune interventiei straine in Siria

Un număr mare de cetățeni din Ierusalim “s-a adunat in cadrul unei manifestari organizate in curtea Bisericii Sfântului Mormânt (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) pentru a-și exprima simpatia fata de Siria, care este expusa amenințărilor și presiunilor.

Într-un discurs tinut în fața participanților, arhiepiscopul grec-ortodox de Sebastia, Atallah Hanna, a spus că face apel la toți oamenii cinstiți să respingă intervenția străină în Siria, care este planificată de către țările occidentale, în special de SUA.

Episcopul Hanna a adaugat: “credem că soluția pentru Siria ar trebui să fie una politica, concretizta intr-un dialog între sirieni, subliniind că intervenția străină și conspirația au scopul de divizare și slăbire a Siriei”.

El le-a cerut tuturor marilor puteri ale lumii, implicate in soluționarea crizei din Siria, sa-i încurajeze pe sirieni să se aseze la masa dialogului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.