Anti-coruptie in Filipine: Biserica Catolica se alatura protestelor

Biserica Catolică Filipineza s-a aflat în prima linie intre cei aproximativ 100.000 de demonstranți care au protestat in ziua de 26 august, pe străzile din capitala Manila, împotriva corupției guvernului.

Cardinalul Luis Antonio Tagle, Arhiepiscop de Manila, care a participat la mars, le-a cerut compatrioților săi să “se iubeasca unii pe alții, ca frații și surorile, cu cei săraci și exploatati”.

El a facut apel, in plus, la “onestitate și patriotism”, sentimente care ar trebui sa implice pe toată lumea, indiferent de apartenenta religioasa, si sa fie împărtășite “în lăcașurile de cult, in moschei și biserici”, conform agentiei AsiaNews.

În cele din urmă, Arhiepiscopul de Manila a precizat ca adevăratul spirit de “colaborare” nu-i afectează doar pe cetățeni ci, totodata, si clasa conducătoare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.