publicat în: Arhivă

Arhitectura Bisericii Ortodoxe Ruse, in Oregon

Dean McKenzie, un expert în artă antica greceasca și romana, in arta medievală și icoane rusești și bizantine, a tinut zilele trecute o prelegere pe tema “Arhitectura Bisericii Ortodoxe Ruse”.

In perioada de 20 de ani cat a fost instructor la Universitatea din Oregon, McKenzie a călătorit în Rusia pentru a studia arhitectura existenta in aceasta tara. Intrucat religia principala in Rusia este Ortodoxia, acesta a avut ocazia vizitarii si studierii mai multor biserici, adunand o multime de materiale pe aceasta tema.

Fotografiile realizate in timpul călătoriilor sale au fost prezentate și pe ecran, în Muzeul de Arta Iordanian Schnitzer, situat in campusul Universitatii Oregon, din Eugene, SUA, alaturi de o colecție digitală detaliată.

În plus față de imagini, McKenzie a prezentat si analizat modele în miniatură ale diferitelor lacasuri ortodoxe, conform lui Debbie Williamson, director de comunicare al muzeului. McKenzie spera sa utilizeze aceste imagini și modelele studiilor sale, în scopul prezentarii pentru public a influențelor culturale pe care perioada de timp și zona le-au avut asupra fiecarui lacas.