O tara pentru tineri: festival de literatura si cultura evreiasca in Roma

Ghetoul Evreiesc din capitala italiana va fi gazda Festivalului Internațional de Literatură Evreiasca și Cultură, si în acest an. Un număr mare de evenimente, proiecții, concerte, expoziții, tururi cu ghid și degustări de produse alimentare cușer sunt programate să înceapă în Noaptea Kabbala, de astazi si pana in 25 iulie.

Seara de deschidere va cuprinde “Ghetoul de pe Tibru”, un eveniment în care vor lua parte autorul Roberto Saviano, cantareata Raiz și grupul Radicanto din regiunea Apulia.

La 23:30, în gradinile Tempio Maggiore, Yarona Pinhas, unul dintre puținii experți in Kabbala, de sex feminin, din lume, va organiza o lecție privind puterea și importanța rugăciunii, intitulata “Atinge cerul cu un deget”.

„In serile urmatoare, scriitori italieni importanti și jurnaliștii se vor întâlni cu intelectualii, scriitorii și artiștii de renume, atât la nivel național și internațional”, spun organizatorii.

Tema acestei a 6-a editii a festivalului este “O țară pentru tineri”. Accentul va fi pus, astfel, pe „noua energie si pe noi idei”, precum și pe „capacitatea de a raspunde provocărilor modernității, care sunt – chiar și în mijlocul temerilor și fragilitatii – bogate în potențial, o abilitate in care tinerii sunt recunoscuti”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.