Putin a fost botezat in secret. Rolul extraordinar al Bisericii Ortodoxe – partener firesc al Statului

Putin a declarat ca Biserica Ortodoxă Rusă ajută la indeplinirea unor acorduri internationale.

“Biserica îndeplinește un rol foarte important, chiar și în Rusia – rolul de a creea condițiile necesare bunei intelegeri si acordurilor inter-confesionale, de pace și inter-etnice”, a declarat Putin în documentarul “Al doilea botez al Rusilor”. Filmul a fost difuzat pe canalul TV Rusia, conform radioului Vocea Rusiei.

“În acest sens, rolul Bisericii merge dincolo de granițele Federației Ruse, aceasta ajutandu-ne sa stabilim relații bune cu popoarele altor țări și, în special, în spațiul post-sovietic, asa incat, in mod sigur, Biserica indeplineste un rol pozitiv, foarte constructiv, aici”, a adăugat Președintele.

Potrivit acestuia, valorile care puteau lua locul vidului moral nascut dupa epoca bolsevica, nu puteau fi decat valori de natură religioasă.

“In concluzie, nu este surprinzător faptul că societatea în sine, fără a fi împinsa din exterior de către autorități și chiar de către Biserică, s-a întors catre rădăcinile sale, catre credință, catre valorile spirituale. A fost o renaștere naturală a poporului rus”, a spus Președintele.

El a menționat că rușii au apelat întotdeauna la Ortodoxie, în cele mai critice momente ale istoriei țării lor.

Potrivit lui Putin, în prezent, Biserica și Statul au multe domenii de cooperare, în special în sprijinul instituției familiei, în educația copiilor și a tinerilor, în ajutorarea persoanelor cu dizabilități și a persoanelor aflate in închisoare.

“Biserica este un partener natural al Statului, aici”, a subliniat Președintele. El a amintit că, odată cu adoptarea Ortodoxiei, poporul rus s-a unificat și statul centralizat început să se formeze.

“În esență, atât națiunea rusă cat și statul rus sunt înrădăcinate în valorile comune care le unesc, pe întregul teritoriu mare european pe care Rusia, Ucraina și Belarus se află astăzi. Acesta este un spațiu comun al valorilor spirituale, iar acest lucru este un factor foarte important pentru unitatea oamenilor”, a adaugat el.

De asemenea, Președintele rus Vladimir Putin a dezvăluit că mama sa l-a botezat în copilărie, în secret fata de tatăl său.

“Mama m-a botezat în secret fata de tatăl meu, care a fost membru al Partidului Comunist”, a spus Putin, citat in ultimele ore de radioul Vocea Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.