Deschiderea unui Centru Stiintific si Spiritual

Un nou centru științific și spiritual va fi infiintat la sediul Centrului Nuclear Federal Rus si in Manastirea Adormirii Maicii Domnului din Sarov, conform Interfax.

Se preconizează că, la noul Centru Stiintific si Spiritual, vor avea loc conferințe și alte evenimente pentru dezvoltarea dialogului intre reprezentanții comunității științifice și cei ai Bisericii Ruse. Primul astfel de eveniment va avea loc în luna noiembrie, conform serviciului de presă al Mitropoliei Novgorod.

Centrul Stiințific și Spiritual va fi amplasat în clădirile care anterior au apartinut Manastirii si care acum ii sunt retrocedate.

Proiectul a fost discutat zilele trecute, de catre Mitropolitul Gheorghe de Novgorod și Arzamas și de alți reprezentanți ai Bisericii, precum și de ministrul rus al dezvoltarii economice Andrei Klepaci, ministrul adjunct al Agriculturii, Igor Manylov, șeful administratiei Sarov, Valery Dimitrov, și reprezentanții centrului nuclear.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.