Biserica ortodoxa copta, arsa in intregime, in Donelson, Nashville

Anchetatorii inca investigheaza cauzele incendiului care a dus la distrugerea Bisericii Ortodoxe copte Sfanta Maria din Donelson (Tennessee, SUA), in urma cu doua zile.

Seful brigazii de pompieri din Nashville, Kim Lawson, a declarat ca focul nu pare sa aiba la baza vreun motiv suspect.

In prezent, situatia Bisericii aflate in apropiere de Briley Parkway pare sa fie etichetata sub semnul „daunelor totale”.

Pompierii cred că focul a izbucnit în zona bucătăriei bisericii, la puțin timp înainte de ora 15 și s-a extins spre acoperiș. Nimeni nu a fost rănit, iar casele din jur au scăpat fara sa fie atinse de flacari.

Focul a inceput la aproximativ trei ore dupa slujba de duminica. Aproximativ 50 de pompieri au răspuns in urma apelului, pentru a lupta cu incendiul, din cauza intensității sale și a temperaturii ridicate de duminică.

Biserica aduna laolalta aproximativ 300 de enoriasi, conform membrilor parohiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.