Patriarhul Neofit al Bulgariei: Copiii bulgari trebuie sa invete despre Ortodoxie in scoala

Copiii bulgari ar trebui să aibă posibilitatea sa invete despre moștenirea lor creștin-ortodoxă, a declarat Patriarhului Bisericii Ortodoxe Bulgare, Neofit.

Ieri, Patriarhul Neofit a formulat o adresă către clerul și poporul din Biserică, cu ocazia implinirii a 60 de ani de la restaurarea Patriarhatului Bulgar (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Mesajul, citit de episcopul Naum, secretar șef al Sfântului Sinod, a atras atentia puternic asupra introducerii religiei ca obiect de studiu în școală, cu accent special pus pe Creștinismul Ortodox.

De asemenea, mesajul a mai reflectat asupra ultimilor 60 de ani de istorie a Bisericii Ortodoxe Bulgare.

“În ultimele decenii nu ne-a fost ușor, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, imuabil, și condusi de Duhul Adevărului, noi toți, dupa măsura puterilor noastre, am dat mărturie despre Invierea lui Hristos”, a spus Neofit.

“Astăzi, facem apel și vom continua să solicitam mai multe oportunitati pentru misiunea mântuitoare veșnică a Bisericii, în patria noastră dragă și dincolo de hotarele ei”, a subliniat Patriarhul.

“Ceea ce s-a realizat nu este putin, dar nu este suficient”.

Patriarhul Neofit a mai reflectat, de asemenea, asupra a ceea ce el a numit “criză spirituală”, prin care societatea bulgară trece, și care, potrivit acestuia, este mai profundă decât oricare alte probleme financiare și politice.

“Aici este o criză a valorilor, o criză în gândire, privind adevărurile eterne despre Dumnezeu, lume și umanitate”, a spus Neofit.

Ieri, Patriarhul a condus o Sfanta Liturghie festivă la Catedrala Patriarhala Sf. Alexandru Nevski din Sofia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.