Rap Crestin Ortodox: Young Penitent. Daniel Marker lanseaza Christian Rap (VIDEO x 3)

Rap-ul a aparut in jurul anilor ‘70. Rap-ul crestin si-a făcut apariția în anii ‘80. Dar, cine a mai auzit de rapul creștin ortodox? Lacasuri Ortodoxe va aduce in atentie lansarea unui nou disc, exact in aceste zile, de catre un cantaret interesat de Credinta Ortodoxa.

Daniel Marker a lansat recent un CD, intitulat “Rap Creștin”, sub porecla Tanarul Pocait (Young Penitent). Marker a scris toate versurile, iar Nathan Roose, prietenul lui de scoala, a compus toata muzica. Roose canta, de asemenea, la clape si chitara electrica, pe CD, și a înregistrat acompaniamentul la el acasă. “L-am obosit, cu siguranta, pe Nathan cu acest album”, a declarat Marker, zambind. “El este rocker”.

Marker si-a înregistrat ritmul de rap la Wild Rose Studio, in Corvallis, Oregon, SUA, iar albumul a fost mixat si masterizat acolo. CD-ul s-a nascut din pasiunea acestuia, indelungata, pentru rap. “Înainte sa devin creștin, am ascultat mult rap”, a spus el, amintindu-l pe Tupac Shakur (2Pac) ca favorit. “Dar, mi-a pierit gustul pentru el, din cauza conținutului”, a marturisit Marker. “Nu vreau să mă expun acestuia. Nu am mai ascultat prea mult in ultima vreme”.

A inceput, insa, sa compuna si sa cante in urma cu 10 ani. După ce s-a convertit la Creștinism, acesta a inceput sa scrie si sa cante despre ceea ce ii trecea prin minte, iar „acum Creștinismul este principalul obiectiv al vieții mele”, a spus el.

Rimele lui Marker se refera la Cartea Genezei, la pocăință și relații. “Am încercat să răspândesc mesajul pe care Hristos il are pentru oameni, folosind cultura noastră, a popoarelor noastre native, astfel încât să putem asimila cu ușurință mesajul”, a explicat el. “Ma folosesc de cultura acestei comunități, pentru introducerea in Ortodoxie”. Și, cum suna mesajul lui Hristos? “Mântuitor”, a raspuns el ferm.

Prima slujba ortodoxa la care a participat Marker, a fost una de patru ore – Liturghia din Duminica Floriilor, la Biserica Ortodoxa Sfanta Ana din Lewisburg. “Mi-a plăcut”, a spus el. “Mi-a plăcut totul”. El s-a botezat în Duminica Floriilor din anul următor, iar acum merge la Biserica Ortodoxă St. Martin din Corvallis, nu departe de Centrul Medical Regional „Bunul Samaritean”, unde lucrează ca grădinar. Lacasuri Ortodoxe va prezinta, in continuare, mai multe inregistrari ale acestuia:

[

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.