Preoti in reverende, marsaluind in Tbilisi, Georgia, in fruntea a mii de oameni. Mars anti-gay

Preoții în reverenda neagra au condus un grup de mii de oameni, în centrul orașului Tbilisi, Georgia, într-un mars de raspuns la marsul unui numar 50 de demonstranți pentru drepturile homosexualilor, in ultimele zile.

Georgienii au purtat bannere pe care se putea citi: “Nu, genocidului mental!” “Nu homosexualilor!”, “Stop propagandei homosexuale în Georgia!”, “Nu în orașul nostru!”.

Mitingul a avut loc in „ziua internațională împotriva homofobiei”.

“Au vrut să ne omoare pe toți”, a declarat Irakli Vacharadze, șeful Identoba, grupul homosexulilor care au organizat mitingul in Tbilisi.

Douăsprezece persoane au fost spitalizate, inclusiv opt sau nouă protestatari și trei ofițeri de poliție.

Cu o populație de 4,5 milioane de oameni, mulți georgieni sunt creștini ortodocși. Liderul Bisericii Ortodoxe Georgiene, Ilia al II-lea, ii ceruse anterior Poliției, joi, sa nu permita marsul gay. El a afirmat că acesta reprezinta “o încălcare a dreptului majorității” și “o insultă” adusa tradiției.

Ilia a descris homosexualitatea, în trecut, ca pe o “anomalie și o boală”.

Unii dintre cei care auparticipat la marsul anti-gay au sosit in Tbilisi, capitala Georgiei, din alte orașe. Intr-un interviu acordat televiziunii, un participant a declarat: „Am venit sa le tratam boala”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.