Marea Galileii: Structura monumentala din piatra, descoperita sub apa. Cercetatorii pornesc o expeditie

Ce poate fi structura monumentală antica, din piatră, descoperita sub Marea Galileii?

Intr-un numar recent al Jurnalului International de Arheologie Nautică, arheologii israelieni, geofizicienii și oceanografii discuta pe marginea unei structuri de 880.000 de metri patrati, cu o greutate de 60.000 de tone, scufundata în Marea Galileii.

Desi mormanul de pietre nu respecta niciun model al unei construcții perceptibile, totusi cercetatorii au descoperit ca el nu se apropie de nicio caracteristică naturală și trebuie să fie provocat, prin urmare, de om.

Acesta este compus din bolovani de bazalt, care ar fi fost transportati de la o distanta de cateva sute de metri de sit.

Cercetătorii implicați în proiect sunt inca nesiguri dacă, inițial, construcția a fost o instalație sub apă, sau dacă ea a fost construita într-o perioadă cu un nivel scazut de apa, scufundata în timp.

Au mai fost descoperite, anterior, crescatorii de pește în Marea Galileii, dar niciuna nu se potriveste cu scala acestei recente descoperiri.

Cercetatorii vad posibile legături cu primele așezări din epoca bronzului, apropiate de sit, cum ar fi Bet Yerah, care dispuneau de structuri fortificate monumentale, din al III-lea mileniu î.e.n.

Ei sustin ca o expediție arheologică subacvatica, de amploare, „va fi necesara, pentru a explora bazele structurii, căutand artefacte si alte dovezi clare”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.