Grecia legalizeaza mita in plic – Fakelaki

Parlamentul grec a declarat că metoda tradițională de a oferi mită în plicuri mici, numita “fakelaki”, nu poate fi ilegala, intrucat aceasta reprezinta modul in care grecii spun mulțumesc pentru diferite favoruri. Afirmatia continuă să nasca reactii.

Conform prevederii, “simplele stimulente materiale nu constituie mită, ci o expresie a recunoștinței”.

Președintele Societății Medicale Elene, Matina Pagoni, care a fost oaspete al unei emisiuni TV „MEGA Weekend”, a cerut retragerea prevederii din Legea mitei, subliniind că aceasta nu este onoranta nici pentru un medic.

Mai mult decât atât, procurorul Vasilis Floridis susține că legislația este complet deplasata și s-a întrebat: “Existența cuvântului ‘recunoștința’, într-un text juridic? Nici nu intelegem ce inseamna. Acest lucru inversează orice regulă de bună administrare”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.