Prohodul Domnului in direct: transmisiunea slujbei Prohodului si procesiunea 2013 – live video on-line

Postul Mare al Sfintelor Pasti se apropie de sfarsit, iar dupa cum v-am obisnuit deja de 6 ani de zile, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a continuat traditia transmisiunilor video ZILNICE, in direct, de la slujbele oficiate in aceasta perioada in Biserica Ortodoxa.

In aceasta saptamana, incepand din seara zilei de ieri, abonatii nostri pot urmari in direct slujbele Deniilor, in fiecare zi, pana la Sarbatoarea Invieriii Domnului, incepand cu orele 18:00. De asemenea, transmisiunile vor continua si cu slujba Sfintei Liturghii, zilnic, la ora 6:00 a diminetii (dupa cum am procedat intreaga perioada a Postului).

In ziua de vineri, vom incerca sa pastram atmosfera cuvenita asezarii Domnului in mormant, transmitand non-stop, in direct, pe perioada intregii zile, din Biserica ortodoxa Podeanu, din Bucuresti, momentele in care credinciosii vor veni sa se inchine si sa aduca flori la mormantul Domnului – asa dupa cum am procedat in fiecare an.

Incepand cu ora 17:00, tot vineri, vom continua cu transmisiunea in direct a slujbei Prohodului Domnului, care va fi urmata de transmisiunea in direct a procesiunii efectuate de credinciosi si de preoti in jurul parohiei, cu lumanari aprinse si flori in mana, cu prapuri si cruci. Procesiunea se va incheia cu cateva rugaciuni speciale si va fi urmata de o scurta predica, de asemenea, transmise in direct (pana in jurul orelor 21:30).

IN PLUS: sosirea LUMINII SFINTE, va fi transmisa in direct din Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, asa dupa cum am facut-o in fiecare an! Lacasuri Ortodoxe a fost si este singura agentie de stiri care transmite imagini in direct de la Mormantul Sfant, de mai multi ani de zile, surprinzand momentul minunii sosirii Luminii Sfinte, atunci cand candelele aflate in biserica se aprind singure!

Transmisiunile sunt asigurate gratuit, prin eforturile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, in format FullHD, multi-camera, din Biserica ortodoxa Podeanu Bucuresti, acolo unde se afla moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul, ginerele de la Nunta din Cana Galileii (sarbatorit in 10 mai). Preoti slujitori: Pr. paroh Stavr. Vasile Ailioaei, Pr. Constantin Strugariu, Pr. Prof. Constantin Dragusin.

In plus, in ajunul sarbatorilor, seara, va fi transmisa slujba Vecerniei, incepand cu ora 18:00. De asemenea, in zilele de sarbatoare, Sfanta Liturghie va incepe la ora 08:00.

Sistemul tehnic si software-ul special realizat sunt puse la dispozitie de serviciul LiveCamera media PRODUCTION [https://www.livecamera.ro] .

*pagina de fata va putea fi accesata din pagina Home Lacasuri Ortodoxe – sectiunea centrala PROMO, fiind permanent up-datata in cazul unor eventuale schimbari de program.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.