Renasterea climatica: festival ecumenic in SUA

Liderii Bisericii Creștine din SUA s-au adunat in Boston, in ultimele zile, pentru o conferință ecumenica importanta, al cărei scop a fost acela de a-i face pe oficialii guvernamentali sa ia in serios schimbările climatice și să ia măsuri pentru a inversa efectele acestora.

Pe langa lideri crestini, precum Episcopul Douglas J. Fisher, al Diocezei Episcopaliene de Western Massachusetts; Episcopul James E. Hazelwood, din Sinodul de New England, al Bisericii Evangelice Luterane a Americii si Mitropolitul Methodius, Mitropolia grec-ortodoxa de Boston, intalnirea a atras si ecologiști de renume.

Conferinta “Renașterea climatica” a fost caracterizata, ulterior, ca fiind un “festival ecumenic, pentru incurajarea reînnoirii creației”.

În ciuda avertismentelor formulate de oamenii de stiinta, politicienii națiunii raman “paralizati”, a declarat cu aceasta ocazie Episcopul Fisher.

Conferința s-a deschis cu o predica si cantari, dar si cu rugaciuni in Old South Church, urmate de un program de dupa-amiaza, la Trinity Church. Aceasta s-a incheiat cu un miting in Piata Copley.

Organizatorii au declarat ca actuala conferinta a urmarit sa atraga atentia asupra temperaturilor în creștere in întreaga lume, care sunt determinate de arderea combustibililor fosili. Acestia au avertizat ca schimbările climatice au schimbat deja dramatic mediul și au provocat inundații și secete.

“Renașterea climatica este o adunare a poporului lui Dumnezeu, care are grija de Pamantul lui Dumnezeu”, a spus episcopul Fisher. “Este vremea sa înțelegem ceea ce se întâmplă și apoi să acționam, pentru binele generațiilor viitoare”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.