publicat în: Arhivă

Conferinta: Indrumare duhovniceasca in Muntele Athos

“Îndrumare duhovnicească in Muntele Athos” va fi tema unei conferințe organizate de catre Prietenii Muntelui Athos, la Madingley Hall, Cambridge, in Marea Britanie, in perioada 8-10 martie 2013, informeaza Serviciul specializat de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

“Indrumarea duhovniceasca este o problema reala in Muntele Athos, fiind principala slujire pe care Părinții si-o ofera reciproc și întregii lumi”, a comentat Secretarul Onorific al organizatiei, Dr. Graham Speake. “Atonitii au asigurat îndrumare spirituală pentru mai mult de 1000 de ani și continuă să atragă ucenici și pelerini, care sa le asculte cuvantul. Documentele prezentate in cadrul conferintei vor examina mai multe aspecte ale acestei tradiții venerabile”, ne relateaza acesta.

Mitropolitul Kallistos, președintele asociatiei, va deschide conferința cu o prezentare privind “Indrumarea duhovniceasca în secolul 18”. Următoarele două lucrări, ale unor autori rusi, vor fi intitulate: “Tradiția atonită a parintilor duhovnicesti, de la Sf. Grigore Palama la Parintele Sofronie Saharov” si “Indrumarea Duhovniceasca în Muntele Athos și Rusia, Notiunea Teologica a Persoanei”.

O calugarita din Anglia va sustine lucrarea: “Reînnoirea monahismului feminin în secolul 20, prin indrumarea călugărilor atoniți”.

O alta lucrare, a unui preot-călugăr de limba engleză, din Muntele Athos, va dezbate tema: “Indrumarile duhovnicesti atonite în tradiția isihastă a lui Iosif Isihastul”. Un alt parinte, Andreas Andreopoulos, va prezenta lucrarea intitulata: “Provocările îndrumarii duhovnicesti in Grecia modernă”, mai informeaza LONews.