publicat în: Arhivă

Peste 10.000 de oameni, in procesiune, in Slobozia

Marţi, 6 noiembrie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, împreună cu toţi preoţii Eparhiei Sloboziei si Calarasilor şi peste 10.000 de credincioşi au întâmpinat, la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, orele 14:30, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Floreşti. Evenimentul a fost transmis in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, partener media oficial al Episcopiei.

După oficierea slujbei de Te Deum, toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, important centru spiritual al zonei şi cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioşilor, alături de moaştele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

Pelerinajul a fost desfăşurat cu ocazia hramului Mănăstirii din Slobozia, „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

Joi, Preasfinţia Sa va sluji Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preacuvioşi părinţi stareţi, părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preoţi şi diaconi din toată Eparhia noastră. Toţi credincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Floreşti, care va mai rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 12 noiembrie 2012, orele 10:00. Slujba va fi transmisa LIVE de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe si, de asemenea, vecernia din aceasta seara, incepand cu orele 17:00.

Urmariti zilnic programul TV Lacasuri Ortodoxe, pentru a surprinde noi momente din cadrul acestor manifestari deosebite, pe toata perioada desfasurarii lor.

Transmisiunile vor putea fi urmarite pe site-urile: www.lacasuriortodoxe.ro [https://www.lacasuriortodoxe.ro] , www.sf-esc.ro [https://www.sf-esc.ro] , www.manastireaslobozia.ro [https://www.manastireaslobozia.ro] , www.protoieriaslobozia.ro [https://protoieriaslobozia.ro/index.php?live_tv] .

Pe aceasta pagina puteti vedea mai multe albume foto (aprox. 100 fotografii) legate de eveniment…