Sambata lui Lazar, la Manastirea Saracinesti

În sâmbăta premergătore praznicului Floriilor, cunoscută în Biserica ortodoxă şi ca Sâmbăta lui Lazăr, zi în care sunt pomeniţi cei trecuţi la cele veşnice, astăzi, 7 aprilie 2012, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi la Mănăstirea Sărăcineşti, din localitatea Cheia, judeţul Vâlcea. La finalul Sfântei Liturghii, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat pericopa evanghelică de astăzi, evidenţiind minunea săvârşită de Domnul Hristos prin învierea din morţi a prietenului său Lazăr, şi a subliniat faptul că numai dacă trăim în credinţă şi iubire cu Dumnezeu şi cu aproapele nostru, putem deveni prietenii Domnului Hristos şi dobândim harul Duhului Sfânt care ne mântuieşte.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.