Majoritatea rusilor il percep pe Patriarh ca fiind un mentor spiritual al natiunii

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii este cunoscut de majoritatea rușilor, iar 62% dintre cetățenii chestionați recent ii știu numele, conform sondajului VTsIOM, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Majoritatea respondenților cel mai bine informati despre Patriarhul rus sunt pensionari sau cetățeni cu varste apropiate de pensionare (72%), cu o educație superioara (64%) și locuitori din Moscova și Sankt Petersburg (75%).

Mai mult de o treime dintr cei intervievati (35%) nu știu care este numele Patriarhului rus și majoritatea dintre ei sunt cetateni tineri (52%), sau rezidenți ai orașelor mari, conform sondajului efectuat în 138 de zone populate, în 46 de regiuni ale Rusiei, teritorii și republici.

45% dintre cei chestionati au afirmat ca Patriarhul rus este invatatorul spiritual si mentorul națiunii, și doar 37% îl văd ca pe un lider al unei confesiuni religioase. Doar 9% dintre cei chestionati au spus ca este un om de stat și un membru al conducerii țării.

Femeile il vad pe Patriarhul rus, in cea mai mare parte, ca invatator spiritual al națiunii (48%), precum și respondenții care nu au studii universitare (44%).

Patriarhul rus este, in cea mai mare parte, văzut ca lider al unei confesiuni religioase, de catre bărbați (40%), de cetățenii cu studii superioare (41%) și de locuitorii din Moscova și Sankt Petersburg (49%).

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii și-a serbat cea de-a 66-a aniversare a zilei de nastere, ieri, 20 noiembrie 2012. El a fost ales Patriarh, de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse, in data de 29 ianuarie 2009, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.