Biserica Parohiei Priseaca din Comuna Priseaca

Ocazie 1: Biserica Parohiei Priseaca din Comuna Priseaca a fost resfinţită

În data de 09.11.2008, Preasfinţitul Părinte Episcop Sebastian a oficiat slujba de resfinţire a bisericii cu hramul Sf. Împăraţi Constantin şi Elena din parohia Priseaca, comuna Priseaca, protoieria Slatina II.

Alături de un sobor de preoţi şi diaconi, Preasfinţitul Părinte a slujit Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat fiind şi de un număr mare de credincioşi, ce au venit întru întâmpinarea acestui mare eveniment din viaţa parohiei lor.

Alături de credincioşi au participat şi numeroase oficialităţi, dintre care amintim pe Dl. deputat Gubandru, cel care a ajutat financiar la renovarea bisericii.

Preasfinţitul Părinte Sebastian a răsplătit munca celor doi preoţi din parohia Priseaca acordându-le câte o distincţie onorifică: Părintelui Paroh Ion Mihai Alin i-a fost acordat brâul albastru – care reprezintă gradul de sachelar, iar Părintelui Ionescu Radu, care a ajuns la venerabila vârstă de 87 de ani, brâul roşu – semnificând gradul de iconom stavrofor (purtător de cruce).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.