Biserica Ortodoxă Sârbă din Muntenegru și provocările politice

Biserica Ortodoxă Sârbă din Muntenegru consideră că seria recentă de atacuri asupra bisericilor și a siturilor islamice reprezintă o încercare a guvernului proaspăt îndepărtat de la conducere de a provoca discordie și neliniște. Cu astfel de acte, autoritățile încearcă să păstreze sămânța dușmăniei pe care au semănat-o în ultimii 30 de ani de guvernare – susțin reprezentanții Mitropopliei. Coaliția de opoziție a obținut majoritatea voturilor la recentele alegeri parlamentare ale națiunii, fiind pentru prima dată în 30 de ani când Partidul Democrat al Socialiștilor, al Președintelui Milo Đukanović, nu a mai putut obține victoria. Înfrângerea acestora este în mare parte atribuită reacției puternice a poporului la persecuția guvernului împotriva Bisericii Ortodoxe. În contrast puternic cu autoritățile care au condus Muntenegrul timp de trei decenii, după aflarea rezultatelor alegerilor, liderul opoziției, Zdravko Krivokapić, a mers imediat la Catedrala Învierii din Podgorica pentru a mulțumi lui Dumnezeu și pentru a primi binecuvântarea Înaltpreasfințitului său Mitropolit Amfilohie de Muntenegru.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.