O Sfântă Liturghie va fi oficiată în Mânăstirea Sumela, pe 15 august 2020

După un anunț anterior, făcut în data de 28 iulie 2020, prin care Patriarhia Ecumenică informa despre imposibilitatea săvârșirii Sfintei Liturghii în Mânăstirea Panagia Sumela, la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, o altă veste, de această dată îmbucurătoare anunță că slujba va avea loc, într-un final, pe 15 august, Eparhia de Smirna și Patriarhia Ecumenică obținând autorizația necesară din partea autorităților turce.

Sfânta Mânăstire ortodoxă Sumela se află în Trabzon, Turcia.

Din cauza înmulțirii căderilor de roci, la 22 septembrie 2015 mănăstirea a fost închisă publicului din motive de siguranță pe durata unui an, pentru a rezolva problema, însă, perioada a fost prelungită ulterior la trei ani. Aceasta s-a redeschis turiștilor pe 25 mai 2019.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.