Sperând într-o neînțelegere, Biserica Georgiei cere Bisericii Ruse să renunțe la a deschide o parohie georgiană proprie în Paris

Către Mitropolitul Ioan (Renneteau),

Șeful Arhiepiscopiei Bisericii Ortodoxe Ruse din Europa de Vest


Înaltpreasfinția Voastră,
Vă salutăm cu dragoste fraternă în Hristos.

Cu binecuvântarea Catolicosului-Patriarh al Întregii Georgii, vă aducem în atenție o problemă semnificativă pentru noi: Conform informațiilor publicate pe Internet, aveți în intenție să deschideți o parohie georgiană la Paris și să numiți un cleric de naționalitate georgiană, care în prezent se află sub jurisdicția dvs, în calitate de lider spiritual.

Numitul Arhimandrit Ieroteu (Margvelashvili) intenționează să oficieze prima Sfântă Liturghie pentru georgieni, pe 20 iunie.

Vrem să vă informăm că Biserica Ortodoxă Georgiană oferă îngrijire spirituală compatrioților noștri care locuiesc temporar în afara Georgiei, la fel cum fac și celelalte Biserici Ortodoxe locale cu parohiile lor care se află dincolo de granițele țărilor lor.

Avem eparhii și parohii în diferite părți ale lumii. Există patru ierarhi ai Patriarhiei Georgiei care își îndeplinesc slujirea în Europa: Mitropolitul Avraam (Garmelia) de Europa de Vest, a cărui misiune include Franța, Italia, Spania, Elveția, Suedia, Portugalia, Malta. Înaltpreasfintia Sa are 57 de parohii; Mitropolitul Gherasim
(Sharashenidze) este șeful eparhiilor noastre din Germania și Austria, în total numărul parohiilor acestor eparhii este 20; Arhiepiscopul Zenon (larajuli) este șeful Eparhiei din Marea Britanie și Irlanda, care include 8 parohii. Episcopul Dositei (Bogveradze) este Șeful Eparhiei Belgiei și al Eparhiei Olandei. Ambele eparhii ale celor două țări includ 8 parohii împreună.

Dorim, de asemenea, să vă informăm că o Biserică georgiană închinată Sfintei Regine Tamara funcționează la Paris din 2009 cu parohia sa, care este subordonată Înaltpreasfințitului Avraam, iar starețul său este ierarhul Arhimandrit Antonie (Kandelaki) din Biserica Georgiei. O școală parohială și cursuri catehetice funcționează în parohie; există format un grup de cântăreți și de dansatori populari georgieni și un club sportiv pentru tineri. În același timp, Arhimandritul Antonie oferă îngrijire parohiilor noastre din 15 orașe importante din Franța și se oficiază acolo Sfânta Liturghie in fiecare sambata.

Prin urmare, intenția de a înființa o parohie georgiană sub conducerea Arhimandritului Ieroteu este complet inacceptabilă pentru noi și considerăm că este un rezultat al comunicării eronate dintre noi.

Sperăm că această neînțelegere va fi rezolvată în timp util, cu dragoste fraternă, și aceasta să nu devină un obstacol în relația noastră.

Vă dorim sănătate bună, mulți ani de viață și succes în slujirea Dumneavoastră.

Cu stimă,
Președintele Departamentului de Probleme Externe
Mitropolitul de Zugdidi și Tsaishi

Traducere Lăcașuri Ortodoxe,

după un material pus la dispozitie de reprezentanții oficiali ai Bisericii Ortodoxe a Gerogiei

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.