Byzanfest – Festival Internațional de Film Ortodox 2020. Acceptarea propunerilor

Într-un comunicat oficial emis astăzi, 18 iunie 2020, de către organizatori, Byzanfest – Festivalul de Film Ortodox 2020, este prezentat în următoarele cuvinte:

“Cineaștii sunt ca niște poeți, dar în loc de cuvinte, ei dezvăluie frumusețea prin imagini și, dacă ești un cineast creștin ortodox, atunci dimensiunea spirituală adaugă și mai multă bogăție operei tale. Totuși, unde pot prezenta astfel de artiști filmele lor? Byzanfest oferă o oportunitate unică.

În al cincilea an, Byzanfest este un festival de film online care proiectează cele mai bune filme realizate de creștini ortodocși din întreaga lume. Ceea ce face din Byzanfest sa fie special, este obiectivul său de a împărtăși istoriile vizuale ortodoxe unui public internațional. Festivalul speră să introducă oamenii în arta polivalentă care este filmul ortodox.

Byzanfest acceptă în prezent filme scurte și de lungmetraj. Ele trebuie sa fie realizate de cineaști care aparțin Credinței Ortodoxe răsăritene. Filmele pot avea teme care sunt explicit spirituale sau tratează subiecte din mentalitatea ortodoxă. Termenul limită pentru depuneri este 23 august 2020.

Conform comunicatului oficial al Byzanfest, “

filmele vor fi proiectate online pentru o perioadă de 2 săptămâni, în octombrie în acest an. Filmele de lung metraj vor face parte dintr-un program în care publicul poate „închiria” filmul, online. Toți banii obținuți din chirii vor fi împărțiți în mod egal producătorilor de filme.

Byzanfest este sinonim cu excelența în realizarea filmelor ortodoxe. Festivalul a descoperit mulți regizori remarcabili care au continuat să contribuie la această formă de artă. Byzanfest își propune să-i încurajeze și să îndrume acest tip de realizatori, deoarece filmul servește ca mediu extrem de eficient pentru evanghelizare, precum și pentru a crea o artă frumoasă, inspirată de Dumnezeu.

Propunerile se primesc din întreaga lume. Festivalul este deschis tuturor vârstelor, inclusiv cineaștilor profesioniști și amatori. Filmele trebuie să fi fost realizate în perioada 2015-2020. Câștigătorii vor primi premii în numerar.

Lăcașuri

O

rtodoxe, 18 cireșar 2020

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.