Incercari de restabilire a pacii, in urma conflictului inter-etnic din Assam

conflict interetnic in tribul Bodo Conform informatiilor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in New Delhi, Bisericile din India au luat o serie de măsuri, pentru coordonarea activitatii de restabilire a pacii în statul indian Assam, unde confruntările etnice, între imigranţii musulmani şi localnicii din tribul Bodo, au lăsat in urma aproximativ 60 de morţi şi peste 400.000 de oameni fără adăpost.

"Discutam despre o misiune de intrajutorare, coordonata in zonele afectate în această săptămână", a declarat Enash Basumatary, din Asociatia Bisericii Baptiste din Bodo (BBCA), secretar al Misiunii Inter-Bisericesti pentru Pace, in data de 31 iulie 2012, din regiunea tulburată Bongaigaon, de nord-est.

Conflictul, intre imigranţii originari din Bangladesh si localnici, a început in urma uciderii a patru tineri Bodo, de catre musulmani, in data de 20 iulie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.