CLOPOTARUL – Звонарь / un documentar din Belarus, la festivalul frantuzesc de film “Un pays – un film” 2012 (O tara – un film 27-29 iulie)

Film_Clopotarul_Ekaterini_Mahovoy Documentarul lui Ecaterina Mahovoi, "Clopotarul” (2011), va reprezenta republica Belarus la festivalul "O ţară – un film", a cărui a treia ediţie va avea loc la Apchat, în Auvergne, 27-29 iulie 2012, informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Acesta povesteşte viaţa unui clopotar dintr-un sat din regiunea Brest (Belarus), a cărui biserică, dedicată Naşterii Maicii lui Dumnezeu, o cladire din lemn din secolul al XVII-lea, a fost mult timp închisa de către regimul comunist. Chiar si astazi, dupa atatia ani, el continua traditia tragerii clopotului.

Înainte de a fi prezentat în Franţa, documentarul va participa la un festival internaţional de la Kosice, în Slovacia, mai informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.