PS Parinte Vincentiu: invitatie la Procesiune (18 aprilie). Evenimentele, transmise in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe

PS Vincentiu Iubiţi fii duhovniceşti,

Prin procesiunile cu icoane făcătoare de minuni sau sfinte moaşte, creştinul ortodox îşi asumă viaţa sfinţilor pe care îi cinsteşte, căutând să imite, pe cât posibil, trăirea lor ascetică şi dedicată întrutotul lui Dumnezeu. Este un prilej de întâlnire cu sfinţii şi, indirect, cu Dumnezeu Care face posibilă sfinţenia omului. Închinându-ne în faţa sfintelor moaşte şi icoane prin care Dumnezeu se arată în chip vădit tuturor celor care au credinţă adevărată, ne reafirmăm şi întărim încrederea noastră în Sfânta Treime, în Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul cel înviat din morţi şi Dumnezeu Duhul Sfânt. Iar, aceste moduri concrete de manifestare a lui Dumnezeu în creaţia Sa ne aduc mai aproape de comuniunea vie cu harul divin care ni se împărtăşeşte, legătură condiţionată doar de măsura credinţei noastre.
Cu binecuvântarea Smereniei Noastre, în preajma slăvitului Praznic al Izvorului Tămăduirii, miercuri, 18 aprilie 2012, ora 16:30, preoţii şi credincioşii din aceste meleaguri ocrotite de Dumnezeu, vor fi binecuvântaţi de aducerea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Neamţ din Mitropolia Moldovei la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia.

Cea mai veche şi mai frumoasă, nu doar dintre icoanele considerate făcătoare de minuni din Moldova, ci din România, este icoana Maica Domnului – „Trihirusa“ – de la Mănăstirea Neamţ. Încărcătura duhovnicească deosebită a acestei icoane vine şi din ruga cu care au înconjurat-o, de-a lungul anilor de când este găzduită aici, mii şi mii de călugări, mulţi dintre ei deveniţi sfinţi.
După cum se ştie, Icoana Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa), de la Mănăstirea Neamţ a fost adusă în ţară de cuviosul Paisie de la Neamţ, stareţ al mănăstirii între anii 1779 -1794.

Zugrăvirea celei de-a treia mâini este legată de o minune petrecută în viaţa Sfântului Ioan Damaschinul, care a trăit în secolul al VIII-lea. Pedepsit de împăratul Leon Isaurul al Bizanţului prin tăierea mâinii, deoarece era cunoscut ca un apărător al sfintelor icoane, Sfântul Ioan Damaschinul a luat mâna sa tăiată şi a mers în faţa acestei icoane, rugându-se să se vindece. Pentru că Maica Domnului i-a ascultat rugăciunea şi l-a vindecat, drept mulţumire şi recunoştinţă, Sfântul Ioan a adăugat, în partea de jos a icoanei Maicii Domnului, o mână de argint.

Pentru a primi harul dumnezeiesc şi ocrotirea Maicii Domnului, vă aşteptăm să ne însoţiţi în procesiunea cu această Sfântă Icoană, care va fi purtată de la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului la Mănăstirea Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, din Slobozia, având şi Hramul Izvorului Tămăduirii, alături de toţi preoţii şi diaconii din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, începând cu orele 16:30. În momentul primirii acestei preacinstite icoane, săvârşitoare de minuni pentru cei ce i se închină cu credinţă, va fi oficiată o slujbă de mulţumire către Bunul Dumnezeu.
Sfânta Icoană Făcătoare de Minuni va fi depusă spre închinare mai multe zile la Mănăstirea Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, veche ctitorie a dreptcredinciosului Voievod Matei Basarab şi printre primele lăcaşuri de închinare din Câmpia Bărăganului. Vor fi depuse spre cinstire şi sfintele moaşte care ocrotesc acest sfânt lăcaş.
Evenimentele legate de aceasta deosebita ocazie vor fi transmise in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, partenerul media oficial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, transmisiunile putand fi urmarite atat in paginile de Internet ale Agentiei (www.lacasuriortodoxe.ro) cat si in paginile Episcopiei (www.sf-esc.ro) si ale protopopiatelor.

Dumnezeu să vă dăruiască pacea şi ajutorul Său, luminându-vă vieţile, întru dobândirea cununilor cereşti.

semnatura PS Vincentiu

EPISCOPUL SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR

Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, 2012

procesiune Episcopia Sloboziei si Calarasilor 2012

Transmisiune in direct, realizata gratuit de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, partener media oficial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, prin serviciul specializat LiveCamera, cu sprijinul "Succes Maxim SRL" (contact: 0722.430.402) – productie si comert cu flori si plante ornamentale, distribuitor de butasi si rasaduri de flori.

Pe aceeasi tema:

1. Despre programul de desfasurare a acestui eveniment, cititi AICI!

2. Despre ICOANA MAICII DOMNULUI CU TREI MAINI – TRIHIRUSA, cititi dand click aici.

3. Despre ICOANA MAICII DOMNULUI DE LA NEAMT – LIDIANCA, cititi dand click aici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.