“Mormintele forestiere” câştiga popularitate în rândul creştinilor germani

inmormantarile in padure Conform informatiilor primite de la membri-corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Berlin, in ultimul deceniu, unii germani s-au apropiat de sentimentul naţiunii lor in fata padurilor sale antice, şi isi aleg ca loc de veci un "Mormânt in Pădure".

Bisericile s-au impotrivit acestei practici, dar in prezent riturile "friedwald" ("ale pădurii pacii") devin tot mai acceptate. Astazi, există 41 de zone destinate inmormantarilor forestiere in Germania, cu cel puţin cinci deschise in ultimul an.

Popularitatea ritualului a crescut, si asta se datorează mai multor factori – acceptarea treptată a alternativelor la îngroparea convenţionala (printre care si incinerarea), dorinţa ca ritualul sa fie unul mai puţin costisitor decât opţiunea înmormântării tradiţionale, dar şi o dorinta arzatoare de reconectare la lumea naturala, afirma analistii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.