Papa Benedict al XVI-lea se va confrunta cu noi provocari în Cuba

Papa Benedict XVI Conform informatiilor primite de la membri-corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Vatican, cu două săptămâni înainte ca Papa Benedict al XVI-lea sa efectueze o vizita programată în Cuba, un grup mic de protestatari a ocupat o biserică din centrul Havanei, solicitand ca mesajul si cererile lor să ajunga direct la Papa.
Acţiunea lor a fost una rapid condamnata de către autorităţile bisericeşti, ca fiind "ilegala şi iresponsabila".

Grupul a rămas în biserică timp de două zile, şi a parasit cladirea numai după ce a fost asigurat de către un lider de frunte al Bisericii ca li se va permite întoarcerea acasă fără intervenţia poliţiei.

Episodul ilustrează provocările cu care Papa Benedict se va confrunta în Cuba, în timpul unei călătorii pe care o va intreprinde in perioada 23-29 martie 2012, si care va include, de asemenea, si o oprire în Mexic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.