Comemorarea sarbilor ucisi in timpul violenţelor din Kosovo, martie 2004

Parastas si comemorarea sarbilor ucisi de albanezii kosovari In ziua de sambata, 17 martie 2012, Patriarhul sârb Irineu a oficiat Sfanta Liturghie în Catedrala din Belgrad, urmata de slujba Parastasului pentru toate victimele sarbe ale violenţelor declansate cu 8 ani în urmă de albanezii din Kosovo şi Metohia.

Mai multi preoţi şi diaconi au slujit alaturi de Patriarh, cantarile fiind asigurate de Corul Seminarului Sfântul Sava din Belgrad.

Episcopul Amfilohie, Mitropolitul de Muntenegru şi Litoral, şi Episcopul Atanasie, Episcop de Hvosno şi vicar patriarhal, au fost prezenti, de asemenea, la slujba.

În discursul său, Patriarhul Irinej a amintit despre acele zile teribile, de 17 şi 18 martie 2004, când criminalii kosovari, sub ochii intregii comunităţi internaţionale, au ucis 20 de persoane, au incendiat 35 de biserici şi mănăstiri şi 800 de case, şi au stramutat mii de sârbi, care până in prezent nu s-au mai întors la casele lor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.