Biserica Luterana Norvegiana de stat isi va pierde prezentul statut oficial

Rigmor_Aasrud Conform datelor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Oslo, Guvernul norvegian a demarat mai multe etape majore în vederea desfintarii statutului actual de Biserica de stat a Norvegiei, pentru Biserica Luterană din aceasta tara.

Procedurile au fost adoptate de Guvern in ziua de 16 martie 2012, în şedinţa săptămânală cu Regele Harald al V-lea si urmează sa treaca de Parlament (Storting), în luna mai sau iunie ale acestui an, propunerile ducand la schimbări în constituţia ţării, precum şi în legislaţia bisericească – a anuntat Ministerul Administraţiei Publice si al Problemelor Bisericesti.

"Sper că avem pregatita acum o bază bună pentru ca Biserica Norvegiei să fie o Biserică deschisă şi cuprinzătoare naţionala, într-un cadru multicultural şi multi-religios", a declarat in urma cu cateva ore ministrul Rigmor Aasrud ​​(Partidul Muncii).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.