Cine nu-l iubeste pe Presedinte, este un diavol! Staretul de manastire, mustrat de Ierarhie

Mihail Saakasvili

Un stareţ al unei mănăstiri ortodoxe din Georgia a primit o mustrare de la ierarhii Bisericii pentru ca i-a numit pe cei aflati in opozitia politica "diavoli", şi i s-a interzis sa mai slujeasca.

"Nu am nevoie de diavoli in slujba mea. Cine nu il iubeşte pe Preşedinte este un diavol", a afirmat Arhimandritul Sio Gabricite, stareţul unei mănăstiri de pe muntele Savnabada.

Gabricite a mai afirmat in fata turmei sale că Preşedintele ţării este numit pe locul sau de munca chiar de către Dumnezeu, conform învăţăturilor creştine.

Un purtator de cuvant al Patriarhiei Georgiene, Mikael Botkoveli, a precizat că "astfel de predici sunt inacceptabile, iar stareţul a primit o mustrare pentru ele".

Georgia are pareri impartite, dar vocea politica a opoziţiei il acuză pe Preşedintele Mihail Saakaşvili de autoritarism, dupa ce a venit la putere prin "Revoluţia Trandafirilor" din 2003.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.