publicat în: Arhivă

Accident de munca pe santierul Catedralei Mântuirii Neamului. Persoanele accidentate sunt in afara oricarui pericol

armaturi Catedrala Mantuirii Neamului În legătură cu accidentul de muncă petrecut în ziua de 14 martie 2012 pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, Biroul de presă al Patriarhiei Române precizează:

În jurul orelor 10.30, armătura aferentă unei grinzi din radierul Catedralei a căzut şi a prins sub ea patru muncitori ai Societăţii BOGART SRL.

Doi dintre muncitori au ieşit singuri de sub armătura căzută şi au avut nevoie doar de îngrijiri medicale la faţa locului din partea unui echipaj SMURD. Ceilalţi doi muncitori au fost scoşi imediat de sub armătură de către colegii de muncă şi transportaţi de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale, iar în prezent sunt în afara oricărui pericol.

Precizăm faptul că în momentul producerii nefericitului eveniment, muncitorii purtau echipamentul obligatoriu de protecţie, iar responsabilii cu protecţia, securitatea şi sănătatea muncii ai Patriarhiei Române şi ai Societăţii BOGART SRL erau prezenţi pe şantier.

Patriarhia Română se roagă pentru sănătatea muncitorilor implicaţi în acest accident şi va continua să supravegheze constructorul în asigurarea standardelor de protecţie a muncii, obligaţie care îi revine prin contractul de execuţie a lucrărilor încheiat – mai informeaza centrul de presa al Patriarhei Romane.