Sfintirea Sediului Protopopiatului Calarasi. Slujba arhiereasca in Biserica Sf. Ierarh Nicolae

Slujba Arhiereasca in Biserica Sfantul Ierarh Nicolae din Calarasi 26 dec 2011 Luni, 26 decembrie 2011, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia ”Sfântul Ierarh Nicolae”, din municipiul Călăraşi. Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au participat preacucernici părinţi consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, preoţi şi diaconi, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Silviu Dascalu.

Cu aceasta ocazie, Preasfinţia Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Nelu Soare, pe seama parohiei Pelinul, Protopopiatul Urziceni.

Pentru buna chivernisire a Casei lui Dumnezeu şi a activității administrativ-bisericești, Chiriarhul locului a acordat rangul de sachelar preoţilor: Aurelian Gugu, de la parohia ”Sfânta Muceniță Anastasia”, Georgian Șerban, de la parohia Roseți II, Constantin Cristinel Borcan, de la parohia Tonea, Ionuț Cătălin Tilică, de la parohia Ciocănești-Andolina, Dănuț Noapteș, de la parohia Independența și Florinel Leuștean, de la parohia Unirea.

În cuvântul său, Preasfinția Sa a vorbit despre darurile pe care Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos le-a adus Creației, despre împlinirea și bucuria pe care le trăim în aceste momente, despre recunoștința pe care trebuie să o arătăm lui Dumnezeu, prin grija și preocuparea față de cei singuri, bolnavi, săraci și lipsiți de dragostea celor din jur.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârșit slujba de sfințire a sediului Protopopiatului Călărași, după ample lucrări de restaurare și reamenajare, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un articol de: contributor Arhidiacon Silviu Dascalu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.